Kurczak w sosie HOI SIN & GARLIC (Blue Dragon)
CHICKEN WITH HOI SIN & GARLIC STIR FRY SAUCE |
Zainspirowana wpisami na różnych blogach dotyczącymi przyrządzania potraw z produktami firmy Blue Dragon postanowiłam udać się po jakiś sosik. Polecane gorąco są sosy Blue Dragon w saszetkach. Pamiętacie jak smakował mi ten sos ze słoika, który udało mi się w ramach promocji dorwać w Biedronce... więc tym razem nie może to byc sos curry, bo dzisiaj potrzebuję jakiegoś innego smaku... wybrałam zatem HOI SIN & GARLIC - Stir Fry Sauce.
Kiedy w koszyku miałam już sos dobrałam jeszcze tylko pierś z kurczaka i trzy papryki - czerwoną, zieloną i pomarańczową... i pędem do domu... Wio gotujemy z Blue Dragonem.
SKŁADNIKI:
Składniki |
- 1 niewielka pierś z kurczaka ( dziś obiad tylko dla mnie samej),
- 1/2 papryki czerwonej,
- 1/2 papryki zielonej,
- 1/2 papryki pomarańczowej,
- ryż biały,
- saszetka sosu Blue Dragon - HOI SIN & GARLIC,
- przyprawy - sól, pieprz, chilli,
WYKONANIE:
Pierś z kurczaka kroimy w niewielkie kosteczki. Doprawiamy pieprzem, solą i chilli. Wrzucamy na rozgrzanego odrobiną oleju woka i podsmażamy mięso.Dodajemy wszystkie papryki. Ryż gotujemy. Kiedy kurczak jest już odpowiednio podsmażony i warzywa są miękkie dodajemy z saszetki sos. Co prawda jest go niewiele, więc ja troszkę dodałam wody - może to i dobrze, bo wtedy troszkę złagodniał. Około 10 minut trzymamy mięso i sos na wolnym ogniu mieszając.
Podajemy z ryżem.
w trakcie tworzenia :) |
Może sosu w saszetce nie jest dużo, ale na obiad dla jednej osoby wystarczy - ja oczywiście miałam tego smakowitego kurczaczka na dwa dni. Następnym razem planuję kupić równie popularny sos TERIYAKI.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz