SPAGHETTI Z CZERWONYM PESTO, BAZYLIĄ ORAZ POMIDORKAMI CHERRY
Dzisiejszy wpis będzie już drugim z serii "Znalezione na sklepowych półkach" - chciałabym, aby ten cykl przybliżył Wam dania z mało wymyślnych produktów, na każdą kieszeń i dostępnych w większości sklepów. Przy każdym przepisie podam również orientacyjną cenę całości, więc zobaczycie jak łatwe i tanie może być modne gotowanie.
Znowu natknęłam się na pesto - tym razem w TESCO - Red Pesto Italian Quality - w słoiczku. Dokupiłam do niego makaron spaghetti oraz pomidorki cherry na wagę i popędziłam do domu. Dzisiaj u mnie wszystko odbywało się w biegu...
SKŁADNIKI:
1/2 opakowania makaronu spaghetti, (3,39pln)
200g pomidorków cherry, (3,32pln)
1/2 opakowania sera tartego, (2,49pln)
łyżka oliwy,
pieprz, suszona bazylia,
CENA: 13,20 pln
WYKONANIE:
Makaron gotujemy al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gdy już będzie gotowy, odcedzamy, skrapiamy oliwą i przerzucamy na patelnię. Następnie mieszamy z pesto i dodajemy starty ser. Przyprawiamy. Podajemy z pokrojonymi pomidorkami cherry.
doskonały posiłek. mogłabym jeść codziennie. :)
OdpowiedzUsuńnaprawde sie przekonue do pesto :-) szybki, zdrowy i makaronowy posilek :-)
Usuńdobra cena za to pesto;)
OdpowiedzUsuńNo powiem szczerze, ze jestem zaskoczona jego dobrym ja na te cene smakiem... Naprawde... i juz wiem z czego zrobie moje domowe pesto :-)
Usuń