MOJE SŁODKOŚCI: CZEKOLADOWY MÓZG W GALARETCE -
CHOCO, JELLY BRAIN
Postanowiłam wczoraj zrobić mój ulubiony deser - jak tylko mam pod ręką galaretkę i budyń tworzę z nich właśnie tak zwany Mózg czekoladowy w galaretce. Kiedy byłam w liceum koleżanka zdradziła mi ten przepis. Nie ukrywam strasznie mi zasmakował i od czasu do czasu go robię. Dla wszystkich wielbicieli budyniu i galaretki...
SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Galaretkę przyrządzamy według wskazówek na opakowaniu. Przelewamy do szklanek. Czekamy do wystygnięcia, ale nie do zastygnięcia. Następnie przygotowujemy budyń również według wskazaniach na opakowaniu. Gotowy budyń wlewamy powoli do szklanek z galaretką tak, aby uformowały się na podobieństwo kory mózgowej.
Deser odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Voila!
Przeważnie jem mózg ze szklanek, ale można na chwileczkę zanużyc szklankę w miseczce z ciepłą wodą i później przechylając wykładamy galaretkę na talerzyk ( sama wyskoczy).
SMACZNEGO !!!
bardzo apetyczny ;)
OdpowiedzUsuńWygląda dość nietypowo, jednak jeśli mózgiem jest czekoladowy budyń.. to ja się na taki deserek piszę! :)
OdpowiedzUsuńhahah niezłe:) budyn zimny czy ciepły wlewamy? :)
OdpowiedzUsuńwlewamy ciepły budyń :) nie ma to zbytnio znaczenia - tylko ważne, żeby to robić powoli :)
OdpowiedzUsuńWygląda przerażająco, ale zapewne całośc wychodzi bardzo smaczna ;)
OdpowiedzUsuńhihi no ja bym powiedziała, że wygląda inaczej :P polecam również duet mózg czekoladowy w galaretce truskawkowej :)
OdpowiedzUsuńwygląda... interesująco ;)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńSama nazwa potrafi nieźle przestraszyć, ale myślę że smak nadrabia wszystko. Ja często wykonuję desery czekoladowe z https://wkuchnizwedlem.wedel.pl i za każdym razem nie mogę nacieszyć się z ich smaków. Myślę, że nie ma nic lepszego aniżeli czekolada i jej zastosowanie.
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń